Определете типа на кожата си

Кожата се влияе от редица фактори - внимателното почистване и подходящата хидратация са само два от елементите на здравословния режим на грижа за кожата. Познавайки вида на кожата си и всякакви конкретни проблеми, можете да изберете най-подходящите за вашите индивидуални нужди продукти. Нашите препоръки са предназначени да служат като ръководство, а не като правила. Ако даден продукт звучи точно за вас, препоръчваме ви да го опитате!

Как бихте описали кожата си?

За да определите нуждите на кожата си, моля, изберете типа, който най-добре я описва понастоящем, като имате предвид всякакви климатични и сезонни промени. Кожата ни търпи промени, свързани с начина на живот, възрастта, условията на околната среда, хормоналните колебания. Затова е важно редовно да преоценяваме външния  вид и реакциите на кожата.

Нормална

Кожата ми не е особено мазна, нито особено суха, с малко - ако изобщо има такива - петна. Има равномерна текстура и тон, с фини пори и еластична гладка повърхност.

Мазна

Кожата ми лъщи, изглежда по-плътна и месеста, дори груба. Имам разширени пори и склонност към несъвършенства като комедони, черни точки и пъпки.

Смесена

Изглежда кожата ми съчетава характеристиките на нормална, суха и мазен тип кожа. С омазняване на челото, носа и брадичката. Тежките продукти влошават състоянието и.

Суха

Кожата ми често се чувства някак опъната след почистване. Усещам я  загрубяла и бледа, понякога дори болезнена, чувствителна и / или лющеща се, с фини пори.

Определете състоянието на кожата 

В допълнение към вашия тип кожа, може да имате едно или повече специфични състояния. За да определите нуждите на кожата си, моля изберете от следните козметични състояния:

Чувствителна

Кожата ми реагира лесно на промени в начина на живот и условията на околната среда, като сезонни алергии, а понякога и на консерванти, парфюми и багрила. Често се появява зачервяване или раздразнение. Хормоналните промени също могат да предизвикат забележим ефект върху кожата ми,както и измиването с "твърда вода" (с високото съдържание на минерали).

Дехидратирана

Дехидратацията е временно състояние на кожата, а не генетичен тип. Често се среща при мазна, комбинирана или нормална кожа, при която липсва вода (а не масло), което кара кожата да се чувства опъната, сивкава и понякога дори раздразнена. Продължителното стоене в климатизирана или отоплена среда допринасят за това състояние.

Зряла

Кожата ми се променя с възрастта - напоследък по-добре осъзнавам нейната сухота и склонност към лющене. Имам по-забележими фини бръчки и тенът ми загуби свежест. Кожата ми изглежда неспособна да задържа влагата.

Етерина промоция2.jpg

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМ КОЗМЕТИЧНАТА ЛИНИЯ

 

СУТРИН: Почистването сутрин и нанасянето на хидратиращ концентрат и крем за лице е от съществено значение за придобиване на сияйна и жизнена кожа.

Първа стъпка: Почистете лицето с Измиващ гел с мей-ченг, невен и лайка. Нанесете  малко количество гел (с размер на перла) върху влажна кожа, масажирайте с кръгови движения и изплакнете добре. Деликатно  подсушете кожата и в рамките на 60 секунди преминете към стъпка две.

Втора стъпка: Нанесете тънък слой (с размер на стотинка) Хиалуронов флуид върху цялото лице и шия. 

Трета стъпка: Нанесете крем за лице върху цялото лице, деколте и шия.

Четвърта стъпка: Нанесете  околоочен крем Шипка, като използвате  безименния  си пръст (най-слабия пръст),

Не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти.

ВЕЧЕР: Важно е да измиете лицето си, за да премахнете излишната мазнина, мръсотия и грим. Това ще подготви кожата ви за оптимално въздействие на продуктите, докато спите, 

Повторете стъпки от 1 до 4.

СЕДМИЧНО: За да поддържате кожата си перфектна, добре е да ползвате нежен ексфолиант и маска за лице поне веднъж седмично, като незаменима част от вашите разкрасителни процедури. 

Други фактори, влияещи върху кожата:

Когато разглеждаме цялостното здраве и външен вид на кожата, ние признаваме, че нашите продукти са само част от уравнението. Различни други фактори също могат да повлияят на кожата и да определят най-подходящите продуктите за цялостна грижа.

Начин на живот

Различни фактори, свързани с начина на живот, влияят върху здравето на кожата. Липсата на сън, тютюнопушене, злоупотреба с  алкохол, могат да са причина за сивкав тен, петна или други несъвршенства. Хранете се добре и от сърце! :-)... ние сме привърженици на домашно приготвените ястия с пресни съставки, когато е възможно, както и на здравословен прием на вода.

Наследственост

Вродените характеристики и хормоните играят важна роля за състоянието и външния вид на нашата кожа и промените, които тя изпитва във времето. Ако например разширените пори са често срещани във вашето семейство, вероятно вие също се сблъсквате с този проблем Въпреки че не можем да контролираме тези биологични фактори, можем да се грижим кожата ни да е възможно най-здрава и поддържана.

Околна среда

Продължителното стоене в климатизирани и / или отопляеми помещения, екстремни температури или замърсена среда, несъмнено оказват неблагоприятно влияние върху вашата кожа.

Сезони

Рязката промяна в климата, наблюдавана често при пътуващите хора, може да има изсушаващ ефект върху кожата. По подобен начин  кожата ни  реагира и при на смяната на сезоните, В горещо време се  погрижете да предпазите кожата от излагане на слънце и използвайте овлажняващи продукт. При студен климат въведете богат, подхранващ крем, който да предпазва кожата от студ и вятър.

Пътуване

Колкото и да е прекрасна дестинацията, пътуването може да окаже значително неблагоприятно въздействие върху кожата - често я оставя уязвима към екстремни промени в климата. Погрижете се да попълвате загубената влага по време на пътуване и се уверете, че режимът ви взема предвид всички разлики в температурата и околната среда на вашата дестинация.

Запишете се за нашия бюлетин за повече новини, оферти и вдъхновение

Copyrigh 2020 by ETERINA LAB ltd.

0