Често задавани въпроси

Eterina - схема за прилагане на козметиката на Етерина

Мога ли да използвам вашите продукти, ако съм бременна? 

В продуктите ни няма съставки, които се считат за опасни за употреба по време на бременност. 

Натурални ли са вашите продукти?
Да, ние сме максимално естествени. Повечето продукти за грижа за кожата съдържат вода и различни растителни масла и екстракти, което е изключително гостоприемна почва за размножаване на микроорганизми. Ефективните консерванти са жизненоважни за гарантиране на безопасността и затова дори най-натуралните продукти, като нашите, използват консерванти. Избягваме дразнители, като синтетични парфюми и багрила, и използваме само най-естествените, органични и устойчиви съставки, когато е възможно.

Къде се произвеждат вашите продукти?
Всички наши продукти се произвежда в нашата съвременна лаборатории, акредитирана с добра производствена практика (GMP). Всички наши продукти са внимателно изработени в малки партиди.

Биологични ли са вашите продукти?
Технически всички наши продукти могат да се продават като биологични, тъй като съдържат редица органични съставки. Ние сме много внимателни за това откъде доставяме нашите съставки, тъй като искаме да сме сигурни, че те са естествени и с най -добро качество. 
Важно е да се отбележи, че нашите продукти не са сертифицирани като биологични. Винаги ще се опитваме, когато е възможно, да набавяме органични растителни продукти или екстракти от култури, които не са били генетично модифицирани и са били справедливо търгувани и отглеждани по отговорен, устойчив начин. За тази цел използваме само доставчици, които имат въведени политики и контрол и споделят нашите ценности.

Какъв е вашият подход към устойчивите опаковки?
Всички наши контейнери са направени от амбър стъкло, което е напълно рециклируемо. Затварящите капачки за стъклените буркани са изработени от полипропилен, а затварящи капачки за бутилки са направени от полиетилен с висока плътност (HDPE), като и двете са рециклируеми. Нашите етикети са изработени от полипропилен и могат да бъдат рециклирани.

Ние вярваме в минималистичен подход към опаковките и се стремим да не използваме минимално количество опаковки  с цел намаляване на отпадъците.