top of page
Качество и произход на съставките

Биоактивните и фитоактивните съставки, които внимателно сме подбрали да използваме в нашите формули, са многофункционални и помагат за регенерирането на кожата, като я връщат към нейното естествено и красиво състояние.
 

шипкови семки.jpg

Шипково масло

INCI: Rosa Canina Fruit Oil/Rosa Moschata Seed Oil

Произход на културата: Чили

Метод на получаване: студено пресоване на плодовете на шипки от вида Rosa Canina /семена на цветовете на дива роза Rosa Moschata. 

Култура: Биологична, сертифициран от Екосерт Greenlife

Биохимичен състав: Linoleic acid (46.2%), α-linolenic acid (33.6%), Oleic acid (15.3), Palmitic acid (4.2%), Stearic acid (2.0%). Антиоксиданти - флаваноиди и бетакаротени. Естествени витамин А, витамин Е, витамин К и групата витамини В.

Намира се в:  Околоочен крем "Шипка", Хидратиращ крем за лице "The Cream". Маска за скраб за лице "Probiotic".

tea camelia-1500x680.jpg

Зелен чай

INCI: Camellia sinensis L.
Произход на културата: Япония

Произведен в: Германия

Метод на получаване: екстракция от листа във вода, процедура за концентриране на сместа и изсушаване.

Биохимичен състав: Polyphenols: ≥ 40% вкл. tannins, Catechins: ≥ 15%, EGCG (Epigallocathechin gallate): 4: 9%, Caffeine (or theine): ≥ 3%, Theanine, Vitamins C, E, B, pro-vitamin A, Chlorophyll, Minerals: fluorine.

Намира се в: Околоочен крем "Шипка", Маска за скраб за лице "Probiotic".

Невен

Невен 

INCI: Calendula Officinalis Flower Extract

Страна на произход: Франция

Метод на получаване: Суперкритична екстракция с въглероден диоксид на цветове на невен.

Култура: Биологична, сертифициран от Ecocert Greenlife

Профил: Faradiol esters -24,8%, Carotenoids - 1.3%

Намира се в: Измиващ гел  "Невен, лайка и мей чанг",

Крем за тяло "'Календула".

fotolia-1500x680.jpg

Каприлик/каприк триглицериди

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride

Страна на произход: Малайзия

Произведен в Холандия         
Метод на получавене: Фракциониране на кокосово масло.

Биохимичен състав:  Caprylic acid (57.6%), Capric acid (44%), Lauric acid (0.4%), Caproic acid (<0.1%.

Намира се в: Крем за лице с витамини С и Е и Крем за лице с витамини В5 и С.

sheabutter-1500x680.jpg

Масло от ядките на карите (ший, шеа) 

INCI: Butyrospermum Parkii Butter
Произход: Буркина Фасо

Метод на получаване: студено пресоване на ядките на дървото карите.

Култура: Биологична, сертифицирана от  Ecocert Greenlife, съобразно стандартите на Ecocert.

Биохимичен състав: Олеинова киселина (45,56%), Стеаринова киселина (41,42% ), Омега 6 (6,33%), Палмитинова киселина (3,89%),  финостероли, витамини А, Е (токофероли).

Намира се в: Крем за ръце и тяло "Портокалов цвят" и Крем за ръце и тяло "Календула", Околоочен крем "Шипка", Маска за скраб за лице "Probiotic".

ascorbylpalmitat.jpg

Витамин С палмитат

INCI: Ascorbyl palmitate

Страна на произход: Германия

Аскорбил палмитатът няма същия процес на окисление като L-аскорбиновата киселина, което го прави по-нежна версия на витамин С в грижата за кожата. L-аскорбиновата киселина, не се препоръчва за чувствителни типове кожа. Аскорбил палмитат има способността да прониква в кожната тъкан и да стимулира производството на колаген. Това e чудесна съставка за превенция на стареенето, изравняване на тена на кожата и защита на кожата от увреждане на свободните радикали. Тъй като е мастноразтворима форма, Аскорбил палмитатът се абсорбира лесно в кожата, осигурявайки регенериращ ефект върху съединителната тъкан, които се понася добре и от  чувствителните типове кожа.

Намира се в: Крем за лице с витамин С и Е и крем за лице с Витамини В5 и С.

allantoin.jpg

Алантоин

INCI : Allantoin

Произход: EU

Метод на получаване: реакция между урея и гликолова киселина.

Качество : козметично, 100% чисто

Алантоинът е един от основните активни съставки на черния оман (Symphytum officinale), традиционно използван заради неговите успокояващи, регенеративни и заздравяващи свойства.  Алантоинът присъства  също така естествено в слузта на охлюва.

Намира се във всички произвеждани от нас емулсии за лице.

eco.jpg

Консервант

INCI: Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid

Качество: синтетичен, но единствения синтетичен, разрешен от Ecocert и COSMOS за влагане в био сертифицирана козметика.

Произход: Швейцария

Функция: антибактериален и противогъбичен консервант с широк спектър на действие. Осигурява съхранение на козметични реализации съдържащи водна фаза

Намира се във всички произвеждани от нас продукти.

мей чанг.jpg

Мей чанг

INCI: Litsea Cubeba Fruit Oil
Произход на културата: Китай

Метод на получаване: парна дестилация на плодовете на лимоновата лицея
Биохимичен състав:  Limonène (11.05%), Aldehydes terpeniques: géranial -39.41%, Néral -30.81%, Citronnellal-1.09% 

Намира се в:  Измиващ гел с "Неве , лайка мей чанг", Крем за ръце и тяло "Lemon".

Image by Adalia Botha

Масло от сини сливи

INCI: Prunus Domestica Seed Oil

Произход: Франция

Метод на получаване: студено пресоване на ядката в костилката на синя слива.

Култура: Биологична, сертифициран от Екосерт Greenlife

Биохимичен състав: Полиненаситени есенциални мастни киселини (PUFA или EFA) или витамин F: линолова киселина (омега-6) (21,2%), мононенаситени мастни киселини (MUFA): олеинова киселина (омега-9) (72,20%), наситени мастни киселини ( AGS): палмитинова киселина (5,2%)

Намира се в: Намира се в: Крем за лице с витамини В5 и С, Крем за лице с витамини С и Е.

масоло от нар -1500x680.jpg

Масло от семена на нар

INCI: Granatum Seed Oil

Произход: Азърбайджан

Метод на получаване: студено пресоване на семената на плодовете на нар.

Култура: Биологична, сертифициран от Екосерт Greenlife

Профил: GLA (= пуникова киселина, конюгирана α-линоленова киселина, Oмега 5, 9, 11, 13-октадектриенова киселина) (84%), олеинова киселина (6,4%), палмитинова киселина (3,4%), линолова киселина ( 7%), стеаринова киселина (3,2%), фитоестрогени (17-α-естрадиол),  флавоноиди

Намира се в: Крем за лице с витамини С и Е и Крем за лице с витамини В5 и С.

echte-kamille-1500x680.jpg

Лайка

INCI: Chamomilla Recutita Flower Extract

Страна на произход: Франция

Метод на получаване: Суперкритична екстракция с въглероден диоксид на цветове на немска лайка

Култура: Биологична, сертифициран от Ecocert Greenlife

Профил: Matricine -3%, Bisabolol - 45%, Bisabolol oxydes A / B : 5-20%

Намира се в: Измиващ гел "Невен, лайка, мей чанг".

macadamia-1500x680.jpg

Масло от ядки макадамия

INCI: Macadamia Ternifolia

Произход: Кения

Метод на получаване: студено пресоване от ядките макадамия.

Култура: Биологична, сертифицирана от  Ecocert Greenlife, съобразно стандартите на Ecocert.

Биохимичен състав: Acides gras essentiels poly-insaturés (AGPI ou AGE) ou vitamine F : acide linoléique (oméga-6) (1.80%), Acides gras mono-insaturés (AGMI) : acide oléique (oméga-9) (54.10%), acide palmitoléique (22.30%), Acides gras saturés (AGS) : acide palmitique (8,10%), acide stéarique (2.80%).

Намира се в: Крем за лице с витамини В5 и С, Крем за лице с витамини С и Е, Крем за ръце и тяло "'Портокалов цвят", "Календула".

aloe-vera-blatt-aufgeschnitten-1500x680.jpg

Алое Барбаденсис

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder

Произход: Мексико

Произведен в: Германия

Култура: Биологична, сертифициран от Ecocert Greenlife

Метод на получаване: След смилане сокът, извлечен от вътрешната желеподобна течност,  се подлага на липофилизация - изсушаване при крайно ниски температури без разграждане на продукта, за да се получи 200 пъти по-концентрирана пудра.

Биохимичен състав: Съдържа 18 до 22 аминокиселини, налични в човешкия организъм. Те участват в процеса на обновяване на кожните клетки – на фибробластите - основна клетъчна субстанция на влакната (колагенни, еластични и ретикулярни) и на кератиноцити - 95% от общата популация на клетки в епидермиса.

Намира се в: Крем за лице с витамини С и Е, Крем за лице с витамини В5 и С и в Хридратиращ крем за лице The Cream,

cetearylalkohol.jpg

Цетостеарилов алкохол

INCI: Cetearyl Alkohol

Страна на произход: Германия

Восъчното вещество под формата на малки бели пастили се състои от цетилов алкохол и стеарилов алкохол. С него нашите формулировки придобиват  стабилност и чудесна влагозадържаща текстура. 

Цетостеарилов алкохол е изцяло на растителна основа (кокосово масло) и следователно биоразградим.

Намира се в: Крем за лице с витамин С и Е и крем за лице с Витамини В5 и С.

еп-hc.jpg

Емулгатор

INCI: Cetearyl olivate, Sorbitan olivate

Произход: Италия

Метод на получаване: мастни киселини от маслинено олио естерифицирано с цетеарилов алкохол и растителен сорбитан

Функция:  Формира емулсии с ламелна структура. Тази структура има много интересни качества за епидермиса. В действителност липидите от повърхностния слой на кожата имат подобна ламелна структура. Афинитетът на емулсиите с епидермиса е следователно идеален, кожната бариера е възстановена, кожата е по-добре защитена и хидратацията е продължена. Освен това тази структура позволява да се улесни абсорбирането на активните компоненти от кожата.

Намира се във всички произвеждани от нас емулсии за лице.

Image by Natalia Rüdisüli

Натурален парфюм

INCI: Parfum

Произход: Франция

Произведен в: Франция, района на Грас 

Качество: съставки със 100% натурален произход, разрешени от Ecocert за козметични продукти, които са сертифицирани “Биологични“. Oтговарят на последните изменения на Европейската директива, не са фоточувствителни в препоръчаните дози и могат да се използват в продукти за бременни жени и за деца.
Състав: смес от натурални ароматни субстанции (растителни  масла или техни фракции) върху естествена основа (липофилна). Натуралните ароматни субстанции могат да бъдат етерични масла, фракции или изолати на етерични масла (съединения, получени чрез фракционна дестилация на етерични масла) или вещества, получени от растителни суровини чрез екологични процеси като ферментация или хидролиза.

frankincense-Oman.jpg

Тамян

INCI: Boswellia serrata oil 

Метод на получаване:  парна дестилация 
Произход на културата: Индия

Култура: Биологична, сертифициран от Ecocert Greenlife

Продуктивен орган: смолата от дървото Boswellia - правят се разрези в стъблото, за да се изтегли ароматно смолисто вещество.
Биохимичен състав:  

Alpha-pinene -33.64%, Вimonene -17.79%) , Myrcene -3.87%), Sabinene (5.32%),  Beta-caryophyllene -3.76%.

Намира се в: Крем за лице с витамини С и Е

bottom of page