Общи условия за използване на уебсайта eterina.org

1. Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между магазин ETERINA (магазин) и потребителите (Вие) във връзка с услугите, предлагани от eterina.org. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на eterina.org , Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване.

„ЕТЕРИНА ЛАБ” ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:

София 1618, България

ул.'' Казбек " 12

ЕИК: BG205541645

 

2. За поверителноста на Вашите данни

ЕТЕРИНА ЛАБ обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че Зоя.БГ има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо приемането на следните данни:

 

  • име и фамилия;

  • Е-mail;

  • телефон за връзка;

  • адрес за фактура и доставка.

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки. Абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на www.eterina.org . Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за Абонамента за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина. Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на eterina.org заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

 

3. Поръчката

Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на eterina.org е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начинa на доставка и начина на плащане. След приключване на поръчката и ако това е първата Ви поръчка на посочения телефон е възможно да получите обаждане от нас с потвърждение на същата информация. За всяка следваща поръчка ще получите потвърждение само по e-мейл.  За промяна в статуса на поръчката (потвърждение, обработване, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани по е-мейл.

Поръчката на продукт/и през е-магазина означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

 

4. Цените

Всички цени са в лева. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която можете да се информирате от допълнителната информация.

5. Проблеми при изпълнение на поръчката

Въпреки че се стремим да изпълняваме всички поръчки с точност, изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини: Посочили сте грешни или непълни данни за доставка -  имена, адрес, телефон, пощенски код.

Правим всичко възможно да разполагаме с наличност, но е възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с email съобщение.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на eterina.org  (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), Вашата поръчка ще бъде върната при нас докато се свържем с Вас.

 

6. Плащане

Плащането е в брой при доставка - пощенски паричен превод (ППП). Дължимата сума за стоката и куриерската услуга се заплаща на куриера, извършващ доставката на адреса или при получаване в офис на Спиди. За да получите документ за покупката, моля изискайте разписка за пощенски паричен превод (ППП) от куриера. Клиентът запазва фискалния документ, който замества фискалната касова бележка в доказателство за извършеното плащане. Съгласно Наредба №18 от ЗДДС, чл.3 ал.1 и подписаният между Етерина Лаб ЕООД и Спиди АД договор за НП с ППП, отпада задължението Етерина Лаб ЕООД да издава фискален касов бон.

7. Доставка и получаване на продуктите

1. С изпращането на потвърждение за поръчка, Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи.

2. Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код, предпочитана дата на доставка и допълнителни инструкции.

 

8. Отказ от поръчка и връщане

Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

  • Продуктите да са в оригиналната си опаковка.

  • Да няма следи от употреба.

  • Да включите оригиналната фактура и фискален бон, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ издаден от куриерската фирма - фискален бон при плащане при доставка или фактура по Ваше желание).

  • Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка.

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка.

 

9. Рекламации и въпроси към нас

Моля, свържете се с нас на телефон +359888319899, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите или услугите, предоставяни от нас.

10. Спорове. Алтернативно решаване на спорове

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

 

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адресhttps://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

11. Съдържание и авторски права

Уебсайтът eterina.org съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от ЕТЕРИНА ЛАБ и са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на ЕТЕРИНА ЛАБ. Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.

12. За продуктите

Информацията и продуктите на този сайт не са предназначени за диагностика, лечение или превенция на заболявания и здравословни проблеми.

13.Ние събираме и използваме информация от посетителите на уебсайтове в съответствие с този точка и точка, озаглавен Разкриване и допълнителни употреби на вашата информаци.

Ние използваме сървър на трета страна, за да хостваме нашия уебсайт, наречен Wix, чиято политика за поверителност е достъпна тук: https://www.wix.com/about/privacy Нашият сървър на уебсайтове автоматично регистрира IP адреса, който използвате за достъп до нашия уебсайт, както и друга информация за вашето посещение, като достъпни страници, искана информация, дата и час на заявката, източника на вашия достъп до нашия уебсайт (напр. уебсайт или URL адрес (връзка), който ви е препратил към нашия уебсайт) и версията на вашия браузър и операционната система. ​

14. Ние събираме и съхраняваме сървърни дневници, за да гарантираме мрежова и ИТ сигурност и така, че сървърът и уебсайтът да останат безкомпромисни. Това включва анализ на лог файлове, за да помогнете за идентифициране и предотвратяване на неоторизиран достъп до нашата мрежа, разпространение на злонамерен код, отказ на атаки на услуги и други кибератаки, чрез откриване на необичайна или подозрителна активност. Освен ако не разследваме подозрителна или потенциална престъпна дейност, ние не правим, нито позволяваме на нашия доставчик на хостинг да прави никакви опити да ви идентифицира от информацията, събрана чрез сървърни регистрационни файлове.

Правно основание за обработка: спазване на правно задължение, на което се прилагаме (член 6, параграф 1, буква в) от Общия регламент за защита на данните).

Правно задължение: имаме правно задължение да прилагаме подходящи технически и организационни мерки, за да гарантираме ниво на сигурност, подходящо за риска от нашата обработка на информация за физически лица. Записването на достъп до нашия уебсайт с помощта на лог файлове на сървъра е такава мярка.

Правно основание за обработка: нашите законни интереси (член 6, параграф 1, буква е) от Общия регламент за защита на данните).

Законни интереси: ние имаме легитимен интерес да използваме вашата информация за целите на осигуряване на мрежова и информационна сигурност.

 

15. Използваме информацията, събрана от регистрационните файлове на нашия уебсайт, за да анализираме взаимодействието на потребителите с нашия уебсайт и неговите функции. Например, ние анализираме броя посещения и уникалните посетители, които получаваме, времето и датата на посещението, местоположението на посещението и операционната система и браузъра, които използват.

Използваме информацията, събрана от анализа, за да подобрим нашия уебсайт. Например, използваме събраната информация, за да променим информацията, съдържанието и структурата на нашия уебсайт и отделните страници въз основа на това, с което потребителите се ангажират най-много и продължителността на времето, прекарано в определени страници на нашия уебсайт.

 

Правно основание за обработка: нашите законни интереси (член 6, параграф 1, буква е) от Общия регламент за защита на данните). Легитимен интерес: подобряване на нашия уебсайт за потребителите на нашия уебсайт и запознаване с предпочитанията на потребителите към нашия уебсайт, за да може по-добре да отговаря на техните нужди и желания

​16. Ние използваме бисквитки на нашия уебсайт, включително основни, функционални, аналитични и насочващи бисквитки.

Бисквитките са файлове с данни, които се изпращат от уебсайт до браузър, за да записват информация за потребителите за различни цели.​

Можете да отхвърлите някои или всички бисквитки, които използваме на или чрез нашия уебсайт, като промените настройките на браузъра си или несъществени бисквитки, като използвате инструмент за контрол на бисквитки, но това може да наруши способността ви да използвате нашия уебсайт или някои или всички негови Характеристика. За допълнителна информация относно бисквитките, включително как да промените настройките на браузъра си, моля, посетете www.allaboutcookies.org .

17. Ние събираме и използваме информация от лица, които се свързват с нас в съответствие с този раздел и секцията, озаглавена Разкриване и допълнително използване на вашата информация.​

Когато изпратите имейл на имейл адреса, показан на нашия уебсайт, ние събираме вашия имейл адрес и всяка друга информация, която предоставяте в този имейл (като вашето име, телефонен номер и информацията, съдържаща се във всеки блок за подпис в имейла ви).​

Правно основание за обработка: нашите законни интереси (член 6, параграф 1, буква е) от Общия регламент за защита на данните).

Легитимен интерес(и): отговаряне на запитвания и съобщения, които получаваме и водене на записи за кореспонденция.

Правно основание за обработка: необходимо за изпълнение на договор или за предприемане на стъпки по ваше желание за сключване на договор (член 6, параграф 1, буква б) от Общия регламент за защита на данните).

Изложение на мотивите защо е необходимо да се изпълни договор: когато вашето съобщение се отнася до нас, които ви предоставяме стоки или услуги или предприемаме стъпки по ваше желание, преди да ви предоставим нашите стоки и услуги (например, да ви предоставим информация за такива стоки и услуги), ще обработим вашата информация, за да го направим)

Когато се регистрирате и създадете акаунт на нашите уебсайтове, ние събираме следната информация: вашето име, имейл адрес, адрес, местоположение. Ще записваме и часа и датата на завършване.

 

Ако не предоставите задължителната информация, изисквана от регистрационната форма, няма да можете да се регистрирате или да създадете акаунт на нашия уебсайт.

Правно основание за обработка: нашите законни интереси (член 6, параграф 1, буква е) от Общия регламент за защита на данните).

Легитимен интерес: регистриране и администриране на акаунти на нашия уебсайт, за да осигурите достъп до съдържание, ви позволява да купувате стоки и услуги и улеснява работата и дейността на нашия бизнес.

Ние също ще използваме тази информация, за да адаптираме всякакви последващи продажби и маркетингови комуникации с вас. За допълнителна информация вижте раздела на тази политика за поверителност, озаглавен „Маркетингови комуникации“.

Прехвърляне и съхранение на вашата информация

Информацията, която ни изпращате чрез регистрационната форма на нашия уебсайт, ще се съхранява извън Европейското икономическо пространство на сървърите на нашия трети доставчик на хостинг услуги, разположени в Съединените американски щати.​

Ние събираме и използваме информация от лица, които правят поръчка на нашия уебсайт в съответствие с този раздел и секцията, озаглавена Разгласяване и допълнителни употреби на вашата информация.​​

Когато направите поръчка за стоки или услуги на нашия уебсайт, ние събираме вашето име, имейл адрес, адрес за фактуриране.

Ако не предоставите тази информация, няма да можете да закупите стоки или услуги от нас на нашия уебсайт или да сключите договор с нас.

Правно основание за обработка: спазване на правно задължение (член 6, параграф 1, буква в) от Общия регламент за защита на данните).

Юридическо задължение: ние имаме правно задължение да ви издадем фактура за стоките и услугите, които купувате от нас, където сте регистриран по ДДС и за целта изискваме задължителната информация, събрана от нашия формуляр за плащане. Имаме и законово задължение да водим счетоводни записи, включително записи на транзакции

Допълнителна информация:

Можем също да събираме допълнителна информация от вас, като вашият телефонен номер, пълно име, адрес и т.н.

Ние използваме тази информация, за да управляваме и подобряваме вашето клиентско преживяване с нас.

Ние също ще използваме тази информация, за да адаптираме всякакви последващи продажби и маркетингови комуникации с вас. За допълнителна информация вижте раздела на тази политика за поверителност, озаглавен „Маркетингови комуникации“.

Ако не предоставите допълнителната информация, поискана при плащане, няма да можете да завършите поръчката си, тъй като няма да имаме правилното ниво на информация, за да управляваме адекватно вашия акаунт.

Правно основание за обработка: нашите законни интереси (член 6, параграф 1, буква е) от Общия регламент за защита на данните).

Законни интереси: Способността да се осигури адекватно обслужване на клиентите и управление на вашия клиентски акаунт.

Запишете се за нашия бюлетин за повече новини, оферти и вдъхновение

Copyrigh 2020 by ETERINA LAB ltd.

0