top of page

Глицеринът не прави особено ''разтърсващо'' впечатление


Глицеринът няма някаква внушителна маркетингова история зад гърба си, но се използва открай време без фанфари и заря.


Ето 3 причини, поради които се връщаме към тази не възпявяна съставка отново и отново:1. Мощен овлажнител

Глицеринът може да задържа няколко пъти повече вода от теглото си, привличайки я в горните дермални слоеве за еластична и подхранена кожа. Това спомага за поддържането на здрава, еластична кожна бариера и осигурява добра първа линия на защита срещу дразнещи вещества и други ежедневни стресови фактори за кожата.


2. Включва се в състава на тялото ни

Философията ни за грижа за кожата е насочена към подпомагане на присъщите на кожата функции, така че не е изненадващо, че вземаме много насоки от естествените процеси на самовъзстановяване и възстановяване на кожата. Ето защо се насочваме към естествените овлажняващи фактори, които или се намират в кожата, или имитират тези естествени компоненти на матрицата на кожата ни. Глицеринът отговаря идеално на тези изисквания.


3. Употребата му е подходяща за всяка кожа

Глицеринът е достатъчно лек за кожа, склонна към запушване, достатъчно хидратиращ за суха кожа и няма вероятност да предизвика чувствителност или реакции на кожата, когато е правилно формулиран. Правилното формулиране е от ключово значение - използването на чист глицерин и без оклузивни елементи за задържане на влагата всъщност може да навреди повече в суха среда, но във внимателно обмислена формула, насочена към за грижа за кожата, той е един от най-нежните и надеждни хидратанти!Без значение от състоянието, типът на кожата или проблемите ѝ, глицеринът има място във всяка грижа за кожата.

Поздрави,

създател на ETERINA LAB

Comments


bottom of page