Тест, че прилагането на крем с витамин С върху кожата наистина работи

Чували ли сте за оксидативния стрес и за преждевременното стареене в градска среда?

Широко прието от учените е, че една от основните причини за това са свободните радикали. Изложени сме на тях от въздуха, който дишаме (кислород), цигарения дим, UV лъчите, стреса и смога. Известни също като оксидативен стрес, те увреждат дермалния слой на кожата, причиняват възпаление, сивкав тен и уморен вид. Използването на локални антиоксиданти, както и яденето на пресни плодове и зеленчуци може да намали това увреждане.


А дали прилагането на Витамин С в крем за лице наистина работи и неутрализира действието на свободните радикали?


Страхотен визуален пример за окисляване може да се намери в ябълките. Какво използвах:

  • Ябълка – откъснах я от двора на съседите;

  • Крем за лице с витамин С и Е (мощен продукт за грижа за кожата със стабилна форма на витамин С - аскорбил палмитат).

Това, което направих: Просто нанесох тънък слой (приблизително същото количество, което би нанесла на лицето си) върху половината от ябълката и изчаках 6 часа.

Резултатът: Както можеш да видиш на снимката по-горе, имаше значителна разлика в третираната страна на ябълката. Видно е, как локалното прилагане на витамин С може да предотврати окисляването и следователно да забави видимото стареене на кожата.


Разбира се, че същият резултат би могъл да се получи  и от прилагането на лимонов сок върху ябълка, но никога не би искала да сложиш чист лимонов сок върху кожата си, тъй като това би причинило силна сухота и дразнене. Плюс това, в лимоновия сок няма система, която да осигури стабилността на витамин С, както при добре формулирания крем за лице и това няма да даде никаква полза в грижата за кожата. 

Една от ключовите предпоставки за намаляване на увреждащата активност на свободните радикали върху кожата е прилагането на стабилен антиоксидантен крем като крем за лице с витамин C+E и В5+С. 


Мислиш, че снимката е обработена. Не, не е.


  • Facebook
  • Instagram

Запишете се за нашия бюлетин за новини,

събития, промоции

Copyrigh 2021 by ETERINA LAB ltd.