Използвате ли грешно маслото за лице?Много от нас разчитат на грижа за кожата само на чисто масло и флорална вода. И това е ОК, ако знаем защо и как да го ползваме.


Повечето масла се окисляват лесно, ако не са стабилизирани във формула, а през деня слънцето ускорява процеса. Маслата не хидратират, те задържат наличната в кожата влага. Растителните масла са с много големи молекули и на практика остават по повърхността на кожата.


Ако кожата ви е дехидратирана, маслото ще я омекоти, ще я заглади, но няма да утоли жаждата и, както би го направил крем с хиалуронова киселина с достатъчно малка молекула, за да проникне в дълбочина. Кремът за лице съдържа водоразтворими съставки и създава фин филм, който ни предпазва от замърсяване и външни агресори, които няма как да се постигнат само с масло.


Истинската полза от маслото за лице идва от способността му да действа като "покритие”, за да помогне на серумите и кремовете за лице да работят най-ефективно. Най-добрият иначин е да използвате масло за кожата e като последната стъпка в рутината си, така че най-голямата молекула – тази на маслото да е отгоре. Всичко с по-малка молекула никога няма да може да проникне през по-голяма молекула.


Когато става въпрос за реда, в който трябва да използвате продукт за грижа за кожата. След почистване, тонизиране и използване на серум, винаги нанасяйте овлажнител и използвайте маслото за лице отгоре.


Серията за лице ЕTERINA ще ви помогне да:

  • да хидратирате допълнително за по-плътна и сочна кожа;

  • да загладите линиите и да стегнете контура;

  • да предпазите кожата на лицето от външни агресори.
Не мога да говоря за всяко масло на планетата, тъй като всяка формула е направена по различен начин със собствената си цел, но като цяло така работят повечето масла. И не се заблуждавайте, аз абсолютно обичам и се възползвам от невероятна защита на растителната маслена основа.Е.


  • Facebook
  • Instagram

Запишете се за нашия бюлетин за новини,

събития, промоции

Copyrigh 2021 by ETERINA LAB ltd.