Кадифени ръце

Триото овесени ядки, пакетчета чай от лайка и зехтин за честта на твоите ръце. Толкова ли е просто наистина?Сложете малка бутилка със зехтин до мивката. След всяко измиване на ръцете, масажирайте ръцете с няколко капки.

Зехтинът (от араб. през тур. zeytin), наричан още маслиново масло e с много високо съдържание на олеинова киселина и фитостероли - взаимодейства отлично със себума на кожата и е подходящо за всеки тип кожа, дори и най-чувствителната. *Други опции: Масло от авокадо, пречистено масло(гхи), ванилови зърна на прах за аромат.


Паста за кадифени ръце с овес и лайка


Овесът е не само фантастичен хранителен източник, но има и свойството да успокоява и придава кремообразност на маската. Овесът е безопасен за кожа, предразположена към алергии, така че можеш да го нанасяш върху цялото си тяло.Цветът от лайка е богат на слузни вещества, стерол, бизаболол, хамазулен, апигенин и лутеолин. В козметиката лайката се използва за облекчаване на раздразнената кожа, премахване на зачервяванията, успокояване, подхранване и избистряне на тена.


В малък блендер смесете равни количества овесени ядки (овесено брашно) и цвят от лайка (пакетчета чай от лайка) до получаването на фин билков прах.


1/4 чаша овесени ядки

1/4 чаша цвят от лайка


Смесете 1 супена лъжица билков прах с 1 чаена лъжица зехтин и добавяйте капчици вода, докато се образува паста с кремообразна консистенция. Маската се нанася върху чисти ръце и стои върху тях около 10 минути, възможно е и повече. Маха се с помощта на хладка вода.Е.

  • Facebook
  • Instagram

Запишете се за нашия бюлетин за новини,

събития, промоции

Copyrigh 2021 by ETERINA LAB ltd.