КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ОКОЛООЧЕН КРЕМНека започна с това, че околоoчният крем както и всички други козметични продукти не правят чудеса. Ако мислите, че с няколко намазвания бръчките и фините линии ще изчезнат завинаги - уви , това не е така.


Но околоочният крем със сигурност помага да се предотвратят бръчките и да направи тази деликатна зона да изглежда по-млада.


Кожата около очите е 10 пъти по-тънка от кожата на лицето и има много по-малко мастни жлези. Освен това ние мигаме 10 000 пъти на ден, присвиваме очи, усмихваме се ( слава богу) и така околочният контур е първата зона , която показва възрастта. Затова е нужно да хидратираме и овлажняваме тази нежна зона поне веднъж на ден.


Какво трябва да знаем за нашия околоочен крем

Никога не използвайте крем, който съдържа минерални масла или петролатум (нефтен продукт, популярен още като вазелин). Търсете крем, който има естествени масла, които задържат влагата, като околоочен крем Шипка


Кремът не трябва да е тежък и мазен, за да работи. Дори напротив - мазните кремове утежняват кожата, разтягат я, тя губи еластичност и се появяват бръчки. Тежките масла дразнят очите и ги карат да подпухват.


Не нанасяйте околоочният крем много близо до очната линия, защото когато мигате той се полепва по миглите и така може да влезе в очите, да ги раздразни и да причини подпухване. Използвайте безименния пръст, за да нанесете крема до горната част на орбиталната кост. Този пръст е най-слаб и така избягваме ненужното разтягане на нежната кожа.


Не използвайте формули, които съдържат синтетични аромати или ароматът е прекалено силен, това не е добре, дори ароматите да са от етерични масла, защото и те в големи количества могат да предизвикат възпаление на кожата.

Околоочният крем трябва да съдържа и стягащи съставки, защото тази нежна кожа се нуждае от подкрепа и съставки, които стимулират производството на колаген.


Започнете да използвате околоочен крем още когато сте на 20 години. От всички козметични продукти със слънцезащитния крем и околоочния трябва да се започне от рано. Така образуването на бръчки и фини линии ще се избегне, което е основен принцип в козметичната грижа. За поддържането на по-младата кожа е достатъчно да използвате леки формули, които да поддържат кожата хидратирана.E.