top of page

Какво да очакваме от околоочен крем


Да започнем с факта, че околоочният крем, както и всички други козметични продукти, не правят чудеса.


Не можеш да очаквате, че с няколко намазвания бръчките и фините линии ще изчезнат завинаги.
Всъщност, околоочните кремове не се различават много от серумите и кремовете, които вече използваш за лицето си. Някои активни вещества можеш да откриеш и в серумите за лице. Въпреки това, специално разработените продукти за очи са страхотни.
В редица продукти за грижа за кожата се съдържат съставки като кофеин, зелен чай и овлажнители. Но когато става въпрос за намаляване на тъмните кръгове около очите, трябват продукти, които се фокусират на хидратация, възстановяване, изпълване и свиване на кръвоносните съдове.
Трябва да се отбележи, че ако тъмните кръгове са наследствени, малко вероятно е крем да помогне. Това е просто факт, и ние сме тук, за да бъдем честни.Ако проблемът не е генетичен, бъдете разумни при избора на продукти. Марките, които обещават чудо за една нощ, обикновено използват слюда - перлена съставка, която се използва в козметиката. Някои марки за грижа за очите използват оцветители, за да намалят козметичния вид на тъмните кръгове, като твоя коректор. Това е просто гримиране, не решаване на проблема.И да, важно е да не нанасяте околоочния крем много близо до очната линия. Когато мигате, може да се залепи по миглите и да влезе в очите, което ще ги раздразни и може да причини подпухване. Просто използвайте безименния пръст, за да нанесете крема до горната част на орбиталната кост. Този пръст е по-слаб и така избягваме ненужното разтягане на нежната кожа около очите.Не забравяй, че кремът не трябва да е тежък и мазен, за да действа. Напротив, мазните кремове утежняват кожата и я разтягат, което води до загуба на еластичност.


И да, ако ароматът на крема е прекалено силен, може да предизвика дразнене.
Поздрав,
създател на ETERINA LAB
bottom of page