Търсене

Кокосовото масло е комедогенно?


Комедогенна съставка означава, че тя запушва порите. Този списък е кратка извадко от Журнала на Американската Академия по Дерматология. Лесно е да се дефинира на теория, но е трудно да се установи на практика. И все пак, ако имате кожа, предразположена към запушване и акне, без значение дали е мазна, комбинирана или суха, не ползвайте съставки с комедогенен рейтинг по-висок от 2.Комедогенен рейтинг 0 - 2 смята се, че няма да запуши порите.

Комедогенен рейтинг 3 - вероятно е да имате проблеми, освен ако имате много суха кожа.

Комедогенен рейтинг 4 - предполага, че ще имате проблем. Това до голяма степен зависи и от редица фактори и от типа на кожата.

Комедогенен рейтинг 5 - гарантиран шанс за проблеми.


Масло от семената на малина – 0-1

Мсло от семената на шипка – 0-1

Сквален – 0-1

Масло от карите – 0–2

Масло от семена на нар – 1

Масло от ядката на синя слива – 1

Масло от нигела – 1

Масло от семената на облепиха – 1


Масло от семената на касис – 1-2 Масло от жожоба – 1-2 Масло от ядката на лешник – 1-2 Масло от ядката на макадамия – 1-2 Прасковено масло – 2 Масло от ядката на манго – 2

Масло от сусамово семе – 2 Мало от вечерна иглика – 2


Масло от авокадо – 3

Масло от моринга - 3-4 Кокосово масло – 4 Какаово масло – 4 Палмово масло – 4 Масло от ленено семе – 4


Масло от пшеничен зародиш – 5Е.


На вниманието на потребителя: Тези свойства, индикации и методи за употреба са взети от справочници или уеб сайтове в областта на ароматерапията и фитотерапията. Те се срещат често и много от тях са потвърдени от наблюдения в научна среда. Въпреки това, тази информация е предоставена с информационна цел, тя не представлява медицинска информация, нито ангажира нашата отговорност. За всякакви терапевтични цели се консултирайте с лекар.