top of page

Как се прави маслен извлек от цветя и билки

Как се прави маслен извлек от цветя и билки?

Обикновенно 2 супени лъжици сухи, нарязани билки (корени, семена, цветя) се киснат в 100 гр олио (зехтин, шарлан, ).


Съществуват няколко начина да сe направи извлек в домашни условия:


Първият начин. Билките се поставят в стъклен буркан. Заливат се с маслото и така накиснати престояват на слънце за около един лунен цикъл.


Вторият начин. Маслото с билките се затварят добре в стъклен буркан и се потапят в по-голям съд пълен с вода. Нивото на водата в големия съд трябва да е над нивото на маслената смес в буркана. Загрява се на водна баня за около 2-3 часа. Не бива да се допуска водата да заври!


Третият начин е много бърз. Билките се поставят в съд, заливат се с олиото и се загряват за около 20 минути на директен огън - трябва само леко да се затоплят, БЕЗ да се готвят!


Независимо от начина, който изберете, полученият извлек задължително се прецежда. Съхранението е в непрозрачно стъкло, и по възможност в хладилник. Ако забележите промяна в аспекта или миризмата, не ползвайте повече този извлек.


Тази информация е предоставена за информационни цели, тя не представлява медицинска информация, нито ангажира нашата отговорност. За всякакви терапевтични цели се консултирайте с лекар.Поздрав,Komentarze


bottom of page