Нероли - великолепният цъфтеж на портокаловите дървета

Кое е това масло за което е необходимо 1 тон цветчета,за да се добие 1 кг масло? Ще ви подскажа - ароматът му може да бъде описан като грациозна, опияняваща смес от цитрусови и флорални аромати. 


Неговото ухание не е единствената причина, поради която искате да го притежавате. Това етерично масло е отлично за регенериране на кожните клетки и прави чудеса за застаряващата кожа. Изключителен афродизиак с ароматерапивтично влияние при стрес, притеснение, помага срещу безсъние.  


Говоря за етерично масло от портокалов цвят (известно като Neroli), което се дестилира от малките бели, восъчни цветя на портокаловото дърво!
Интересното за портокаловото дърво (Citrus aurantium) е, че всъщност от него се добиват три различни етерични масла. От кората на плодове се добива масло от портокал, листата са източник на етерично масло от петигрен и нероли от цветовете.


Ароматните цветове на горчивото портокалово дърво не само създават масло, което мирише удивително. Изследванията показват, че химическият състав на етеричното масло от нероли има както антимикробни, така и антиоксидантни сили. 


Подходящо е за всякакъв тип кожа, повишава еластичността на кожата и действа регенериращо, балансиращо и се препоръчва за предпазване от бръчки и намаляване на белези, идеално за чувствителна кожа. 


Ароматни молекули портокалов цвят добавих в Хиалуронов флуид, Околоочен крем Шипка и крем за лице НеролиЗапишете се за нашия бюлетин за повече новини, оферти и вдъхновение

Copyrigh 2020 by ETERINA LAB ltd.

0