МАСКИ ЗА ЛИЦЕ "НАПРАВИ СИ САМ"


Както може би вече знаете, не сме голям фен на домашните средства, защото някои от използваните съставки могат да причинят дразнене или промени в рН на кожата или дори да насърчат хиперпигментацията.


Създаването на натурална козметика е формула, не рецепта. Но домашните маски за лице са толкова изкусителни, нали?


Нека прегледаме някои съставки, които ще работят в домашните средства за красота и са безопасни за употреба, както е посочено в рецептите за маски за лице по-долу. Единствената ни препоръка е да приготвите необходимото количество за еднократна употреба: така ще избегнете проблемите, свързани със запазването на вашата домашна рецепта.

Основата на маската

За да осигурите на маската си правилната консистенция, можете да изберете една от следните основи: обикновено кисело мляко, мед или овесени люспи (това е предпочитаната от нас основа). Овесените люспи могат да се приготвят чрез смилане на овесени ядки в мелница за подправки или кухненски робот; можете да използвате и цели овесени ядки. Добавките по тип кожа/притеснение КОМБИНИРАНА КОЖА — изберете една от изброените - Ягоди (пасирани): Богати на танини и киселини, имат стягащо действие. Също така съдържат захари и пептиди, които хидратират. - Киноа (леко сварена): Богата на селен, витамин В6 и цинк, това е звездното средство за комбинирана кожа, склонна към акне. ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА — изберете една от изброените - Прясно бяло зеле (сок): Листата му са много успокояващи. Всъщност преди се е използвал в противовъзпалителни лапи. - Целина (пасирана): Молекулата, отговорна за нейния успокояващ ефект, е ценен антиоксидант, наречен лутеолин. ЗА РЕВИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЖАТА — изберете една от изброените добавки - Ананас (пасиран): Източник на минерали, които стимулират синтеза на колагенови и еластинови влакна. Съдържа още и алфа-хидрокси киселини, аминокиселини и захари. - Кайсия (пасирана): Кайсията е богата на фенолни съединения и витамин С, което се изразява в забележителна антиоксидантна активност. Също така намалява постепидермална загуба на вода поради съдържанието на въглехидрати. Ако използвате сушени кайсии, оставете ги да се накиснат във вода предната вечер.


*** Ако бързате, нашата Probiotic скраб маската за лице ще ексфолира и подхрани кожата ви, оставяйки я мека и гладка. Можете да купите този любим продукт тук .