5 ТЕНДЕНЦИИ В КОЗМЕТИКАТА, ЗА КОИТО ВНИМАВАМЕ
Прозрачност, семпли, но нежни процедури за красота и екологично чисти продукти са само някои от ключовите тенденции за чиста красота, които в момента силно резонират в света на грижата за кожата. Тенденции, които нараснаха експоненциално през последните години.


Потребителите се дистанцират от напоените с киселина пилинги и маски, като вместо това избират по-малко агресивни формули за грижа за кожата, чиято единствена цел е да приласкаят и да защитават епидермиса.


Все повече потребителите вече не се вълнуват от елиминирането на признаците на стареене, а предпочитат да оптимизират своите процедури за красота с активни съставки, които се отнасят нежно към кожата им, като същевременно научават повече за това какво прави всяка съставка.


Ето най-новите пет тенденции за чиста красота, за които ценителите на грижата за кожата ще следят тази година:


Акцента е чувствителна кожа

Ако има една категория кожа, която е на устата на всеки в днешния модерен свят, това е чувствителната кожа. Проблем, причинен или от чувствителност на кожата от агресивни процедури за красота, или от използване на неподходящи продукти.


Фокусирането е повече върху съставки, които не предизвикват чувствителност, такива, които засилват бариерната функция на кожата и поддържат оптимална хидратация.


Унисекс продуктите също са в челните редици на новите тенденции, като марките за чиста красота сега се фокусират повече върху нежни продукти, които са подходящи за кожата, многофункционални, без аромати и подходящи за всички. Ние от Етерина Лаб винаги имам предвид чувствителната кожа, когато формулирамe и това ясно може да се види с всеки наш продукт.


Производство в малки партиди

Производството на малки партиди винаги е било приоритет на независимите марки за грижа за кожата. Така могат да гарантират свежест на продукта и оптимална производителност.


Всички продукти на Eterina Lab се произвеждат в нашата малка независима лаборатория, базирана в София, БАН, 4-ти километър. Много от тях дори са ръчно изработени по стари фармацевтични методи, като шампоан Шикакай например. Всяка партида от този шампоан се приготвя три дни и се произвеждат само 48 единици. Това е една от причините този търсен продукт обикновено да има списък с чакащи до 3 месеца.


Устойчивостта

Разбира се, имаме предвид креативното рециклиране. Това е една от най-новите практики, които приемат най-съзнателните марки за красота.


Ние в Eterina Lab отдавна използваме рециклируема стъклена опаковка. Опитваме се да спасяваме от отсичане дървета, като опаковаме семпло, без кутийки. Не брандираме подаръчните кутии и хартиените куриерските пликове с вътрешен слой от аеропласт балончета, за да можете лесно да ги преизползвате . Много се надяваме скоро да можем да Ви предложим и алуминиеви капачки.


Дестресирана кожа, основната тенденция за чиста красота

Продуктите за грижа за кожата с успокояващи качества, способни да отстранят дразненето, причинено от високи нива на кортизол (хормонът на стреса), са много популярни сред днешните потребители на красота.

Пандемията донесе "епидермален хаос" за повечето от нас и ние все още се борим за връщане към здрава, балансирана кожа.За да възстановите баланса на стресираната кожа, добър вариант е добре формулирано измивно средство за лицето. Нашият измиващ гел