Помагаме ви да изберете най-подходящите за вас продукти 

Как бихте описали кожата си?

За да определите нуждите на кожата си, моля, изберете типа, който най-добре я описва понастоящем, като имате предвид всякакви климатични и сезонни промени. Кожата ни търпи промени, свързани с начина на живот, възрастта, условията на околната среда, хормоналните колебания. Затова е важно редовно да преоценяваме външния  вид и реакциите на кожата.

 • Нормална

  Кожата ми не е особено мазна, нито особено суха, с малко - ако изобщо има такива - петна. Има равномерна текстура и тон, с фини пори и еластична гладка повърхност.

 • Суха

  Кожата ми често се чувства някак опъната след почистване. Усещам я  загрубяла и бледа, понякога дори болезнена, чувствителна и / или лющеща се, с фини пори.

 • Мазна

  Кожата ми лъщи, изглежда по-плътна и месеста, дори груба. Имам разширени пори и склонност към несъвършенства като комедони, черни точки и пъпки.

 • Смесена

  Изглежда кожата ми съчетава характеристиките на нормална, суха и мазен тип кожа. С омазняване на челото, носа и брадичката. Тежките продукти влошават състоянието и.

Определете състоянието на кожата

В допълнение към вашия тип кожа, може да имате едно или повече специфични състояния. За да определите нуждите на кожата си, моля изберете от следните козметични състояния:

Image by Masaaki Komori
Дехидратирана

Дехидратацията е временно състояние на кожата, а не генетичен тип. Често се среща при мазна, комбинирана или нормална кожа, при която липсва вода (а не масло), което кара кожата да се чувства опъната, сивкава и понякога дори раздразнена. Продължителното стоене в климатизирана или отоплена среда допринасят за това състояние.

Зряла

Кожата ми се променя с възрастта - напоследък по-добре осъзнавам нейната сухота и склонност към лющене. Имам по-забележими фини бръчки и тенът ми загуби свежест. Кожата ми изглежда неспособна да задържа влагата.

Чувствителна

Кожата ми реагира лесно на промени в начина на живот и условията на околната среда, като сезонни алергии, а понякога и на консерванти, парфюми и багрила. Често се появява зачервяване или раздразнение. Хормоналните промени също могат да предизвикат забележим ефект върху кожата ми, както и измиването с "твърда вода" (с високото съдържание на минерали).

Други фактори, влияещи върху кожата:

Когато разглеждаме цялостното здраве и външен вид на кожата, ние признаваме, че нашите продукти са само част от уравнението. Различни други фактори също могат да повлияят на кожата и да определят най-подходящите продуктите за цялостна грижа.

Сезони

Рязката промяна в климата, наблюдавана често при пътуващите хора, може да има изсушаващ ефект върху кожата. По подобен начин  кожата ни  реагира и при на смяната на сезоните, В горещо време се  погрижете да предпазите кожата от излагане на слънце и използвайте овлажняващи продукт. При студен климат въведете богат, подхранващ крем, който да предпазва кожата от студ и вятър.

Наследственост

Вродените характеристики и хормоните играят важна роля за състоянието и външния вид на нашата кожа и промените, които тя изпитва във времето. Ако например разширените пори са често срещани във вашето семейство, вероятно вие също се сблъсквате с този проблем. 

Въпреки че не можем да контролираме тези биологични фактори, можем да се грижим кожата ни да е възможно най-здрава и поддържана.

Начин на живот

Различни фактори, свързани с начина на живот, влияят върху здравето на кожата. Липсата на сън, тютюнопушене, злоупотреба с  алкохол, могат да са причина за сивкав тен, петна или други несъвършенства. Хранете се добре и от сърце! :) . . .  ние сме привърженици на домашно приготвените ястия с пресни съставки, когато е възможно, както и на здравословен прием на вода.

Пътуване

Колкото и да е прекрасна дестинацията, пътуването може да окаже значително неблагоприятно въздействие върху кожата - често я оставя уязвима към екстремни промени в климата. Погрижете се да попълвате загубената влага по време на пътуване и се уверете, че режимът ви взема предвид всички разлики в температурата и околната среда на вашата дестинация.

Околна среда

Продължителното стоене в климатизирани и / или отопляеми помещения, екстремни температури или замърсена среда, несъмнено оказват неблагоприятно влияние върху вашата кожа.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМ КОЗМЕТИКАТА НА ЕТЕРИНА

Сутрин

 1. Почистете лицето с Измиващ гел с мей-ченг, невен и лайка. Нанесете  малко количество гел (с размер на перла) върху влажна кожа, масажирайте с кръгови движения и изплакнете добре. Деликатно  подсушете кожата и в рамките на 60 секунди преминете към стъпка две.

 2. Нанесете тънък слой (с размер на стотинка) Хиалуронов флуид върху цялото лице и шия. 

 3. Нанесете крем за лице върху цялото лице, деколте и шия.

 4.  Нанесете  околоочен крем Шипка, като използвате  безименния  си пръст (най-слабия пръст),

 5. Не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти.

Вечер

 1. Важно е да измиете лицето си, за да премахнете излишната мазнина, мръсотия и грим. Това ще подготви кожата ви за оптимално въздействие на продуктите, докато спите, 

 2. Повторете стъпки от 1 до 4.

​Седмично

За да поддържате кожата си перфектна, добре е да ползвате нежен ексфолиант и маска за лице поне веднъж седмично, като незаменима част от вашите разкрасителни процедури. 

Запишете се за нашия бюлетин за новини, събития, промоции

Copyrigh 2021 by ETERINA LAB ltd.