top of page
 • Защо моят продукт е различен?
  Нашите формули са минимално обработени с химични добавки. Това може да доведе до вариации между различните партиди - цвят, текстура и консистенция могат да се различават. Тези промени са нормални и не влияят на качеството на продукта. Ако не се чувствате комфортно с естествените разклики, които настъпват, може да предпочетете по-обработена линия продукти.
 • Козметиката на ETERINA LAB подходяща ли е за мъже?
  Разработихме всеки продукт така, че да бъде напълно неутрален по отношение на пола. Всички наши продукти съдържат изключително полезни съставки, предназначени да бъдат еднакво ефективни за всяко човешко същество, независимо от неговия пол, полова принадлежност или изразяване на пола.
 • Продуктите на ETERINA LAB ще предизвикат ли алергия?
  Всяко вещество в природата притежава различен алергичен потенциал (например, прах, полени, подправки, ядки, растения и т.н.) и е възможно да се получи алергична реакция към почти всичко, което организмът разпознава като чуждо вещество. Въпреки това, алергична реакция към продуктите на Етерина Лаб е изключително рядка и доста необичайна. Ако подозирате, че сте чувствителни към даден продукт или съставка, препоръчваме Ви да направите тест като нанесете количество с големина на грахово зърно зад ухото си и да изчакате 24 часа. Ако усетите зачервяване, сърбеж или дразнене, процентът на активните растителни съставки може да е твърде висок за Вашата кожа. В този случай Ви препоръчваме незабавно да спрете употребата на продукта.
 • Материали и устойчивост
  Нашият фокус винаги ще бъде върху ефективността, устойчивостта, функционалността и дълготрайното удоволствие. Насърчаваме нашите клиенти да рециклират или използват повторно всички използвани опаковки на ETERINA LAB. Първична опаковка Фармацевтичните стъклени опаковки от кехлибарено безоловно стъкло са рециклируеми безкрайно и са основният материал, използван в нашата колекция. Вторични опаковки Всички картонени опаковки или кутии за вторични опаковки са екологични и са произведени в САЩ, като се използват 50% рециклирани и 30% отпадъчни продукти, или 100% рециклируеми хартиени картонени опаковки, сертифицирани от FSC. Компоненти Помпите и капачките за дозиране са изработени от гума или пластмаса без BPA, която е изключително издръжлива, за многократна употреба или 100% рециклируема. Материали за транспортиране Картонените кашони за транспортиране не само осигуряват защита, но също така се състоят от 95 % отпадъци след употребата и 5 % отпадъци след промишлеността. Опаковъчната хартия от устойчиви източници е 100% рециклируема, не съдържа киселини и е отпечатана с мастило на растителна или соева основа.
 • Къде се произвежда козметиката на ETERINA LAB?
  Всеки продукт, който произвеждаме, е внимателно и експертно разработен в България. За безопасността на клиентите ни, ние произвеждаме всички наши продукти в лаборатория/производствено съоръжение, регистрирано и отговарящо на изискванията на Европейските регулации.
 • Философия на формулирането
  Като отговорен производител на продукти за грижа за кожата, ние вярваме, че създаването на продукти, в които се влагат съставки, разпознати от кожата ни като съществена част от себе си, е много по-ценно, отколкото използването на съставки, които кожата не може да приеме или метаболизира. Използването на доказано идентични с кожата съставки намалява възможността за предизвикване на алергии и раздразнения и осигурява оптимална съвместимост на продукта.
 • Козметиката на ETERINA LAB съдържа ли пълнители, аромати или оцветители?
  Нашите формули не съдържат пълнители, синтетични аромати или изкуствени оцветители. Тези съставки нямат ползи за здравето на кожата и могат да я раздразнят. Повечето от нашите продукти за лице са с неутрален аромат или съдържат естествени ароматни екстракти, които действат като функционални съставки за подпомагане на заздравяването и подмладяването на кожата. Нашите продукти са формулирани от съставки на растителна основа, идентични с природата и кожата. Всяка съставка е целенасочена и работи за директно подобряване на кожата или за поддържане на целостта на формулата като цяло.
 • Сертифицирани ли са като биологични продукти на ETERINA LAB?
  Нашите продукти не са сертифицирани като биологични. Знаем, че това може да е много важно за много потребители и го оценяваме, въпреки това имаме силни предпочитания към диворастящите компоненти. Стремим се да формулираме с възможно най-много органични и отговорно добити от дивата природа съставки. За Ваше удобство, всички органични, диворастящи и растителни съставки могат да бъдат идентифицирани чрез символи със звездички (*, **, ***) налични в описанията (INCI) на продуктите.
 • Козметиката на ETERINA LAB подходяща ли е за вегани?
  Нашите продукти са на растителна основа и не съдържат съставки от животински произход. Ние сме ангажирани със защитата на животните на всяко ниво. Не използваме странични животински продукти в нашите формули, тъй като те не предлагат никаква полза в сравнение със съставките на растителна основа.
 • Как трябва да съхранявам продуктите на ЕТЕРИНА ЛАБ?
  Настоятелно ви препоръчваме да съхранявате продуктите си на прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Винаги се уверявайте, че капачките са плътно затворени. Правилното съхранение ще спомогне за запазване на срока на годност и стабилността на продукта.
 • С какво козметиката на ETERINA LAB е различна?
  Ние създаваме добре проучени продукти, подобряващи състоянието на кожата чрез внимателно балансиране на растителни съставки и основни нутриенти, което е пряк резултат от реални практики на хора с функционален подход към здравето на кожата и персоналната грижа. Нашите продукти са мост между научно обоснованите практики и вдъхновените от природата традиции. За да постигаме възможно най-добри резултати, ние непрекъснато въвеждаме нови продукти и подобряваме съществуващите формули, което води до постоянно висококачествени продукти, които без усилие се интегрират във Вашето ежедневие.
 • Безопасна ли е козметиката на ETERINA LAB при бременност и кърмене?
  Всички наши продукти са безопасни при бременност и кърмене. Като допълнение, съветваме нашите клиенти да се консултират с лекаря си преди да използват всеки нов продукт за грижа за кожата.
 • Тествани ли са продуктите на ETERINA LAB върху животни?
  Не. Ние не извършваме и не подкрепяме каквито и да било тестове върху животни. Нито сме позволявали на други да извършват тестове върху животни от наше име. Вярваме, че тестовете с животни не дават надеждна прогноза за ефектите върху хората, а напредъкът в науката предоставя алтернативни методи за тестване, които могат да заменят нуждата от използване на животни. Никога няма да препродаваме продуктите си в държави, в които изпитванията върху животни са задължителни.
 • Какъв е срокът на годност на козметиката на ETERINA LAB?
  Средният срок на годност на нашите продукти е 12 месеца. Въпреки това, за оптимални резултати, препоръчваме да използватe продуктите в рамките на 3 месеца след отваряне.
 • Възрастта ми има ли значение при избор на козметика?
  Възрастта не е основният фактор за стареенето на кожата. Въпреки това е вероятно, с напредването на възрастта, кожата Ви да се нуждае от повече влага и малко допълнителна грижа. Съставките не се интересуват от Вашата възраст - те просто работят.
Въпроси
bottom of page