top of page

Козметично гладуване?



“Skincare diet”, “skin fasting” и “skinimalism“ са подобни тенденции, които революционизират начина, по който се грижим за кожата на лицето. Разглеждаме за какво е цялата суматоха...





Въпреки че произхожда от Япония - епицентърът на ритуализираната култура - козметичните диети са тенденция за красота, здраво вкоренена в мотото „по-малкото е повече“. През последните няколко години се наблюдава обща промяна в начина ни на живот. Много от нас избират да следват подхода към по-бавен живот във всички области на нашето ежедневие. Как се храним, начинът, по който се обличаме, декорът в дома ни и сега в това как се грижим за себе си. Все по-голям брой потребители избягват да следват утвърденото движение за красота на "колкото повече продукти, толкова по-добре". В крайна сметка, наистина ли кожата ни се нуждае от безкрайни слоеве от лосиони и отвари?


“Skincare diet” или “skin fasting”?

Тук може да възникне объркване. Докато ”Skin Fasting“ се застъпва за радикална почивка от всички продукти за грижа за кожата, позволявайки на кожата да си почине, да се възстанови и регенерира естествено, ”Skincare diet“ (или skinimalism) предлага да направите същото, но по по-спокоен начин, като ползвате продукти, които се считат за необходими.



Нуждае ли се кожата от почивка?

Много експерти са съгласни, че да, кожата ни може да се възползва изключително много от почивката от сложна или продължителна рутина за красота. Нанасянето на слой след слой от различни активни съставки не винаги е сигурен начин за получаване на по-здрава кожа. Въпреки това, като изберете бърза радикална грижа за кожата, може да рискувате прекомерно производство на себум или мръсотия, замърсяване и мъртви клетки да запушат порите Ви и да причинят пъпки.


Основното: Почистване и защита.

Въпреки че експертите са съгласни, че дългите, многостепенни процедури невинаги са страхотни за кожата, не много вярват в пълното премахване на режима си за грижа за кожата. Две важни стъпки, които трябва да следвате за здрава кожа, са почистването и защитата.






Поздрави,



E(ka)terina

създател на ETERINA LAB



bottom of page