top of page

Как да запазим кожата здрава и красива

Включването на тези навици в ежедневието Ви може да помогне за постигането на по-здрава и красива кожа.



1. Водата е дар.

Ако не сте хидратирани, не можете да очаквате кожата Ви да бъде такава. Приемете това като знак да изпиете още една чаша вода.


2. Хубав сън

Това не е откритие, но ако не си доспивате, и кожата Ви ще бъде уморена. Помогнете на кожата си да се почувства преродена, превърнете съня в приоритет.


3. Намалете използването на дразнещи продукти

Имат хора със "силна" кожа, но за повечето от нас, дразнителите увеличават възпалението на кожата, което затруднява клетките да възстановят щетите. Ако имате суха или чувствителна кожа, избягвайте дразнители като силни аромати, концентрирани етерични масла, цитрусови масла и др.


4. Измивайте лицето си всяка вечер

Уморени сте, искате да припаднете в леглото, а и днес не сте си сложили грим! Предполага се, че живеете на планетата Земя. В заобикалящата Ви среда има замърсители, които трябва да измиете в допълнение към потта и грима, който може да сте нанесли или не. Освободете кожата си от замърсяването и почиствайте лицето си всяка вечер. Не, кърпичката за грим не се брои.


5. Подбирайте козметичните средства, предназначени за типа кожа и нейните нужди в момента

Съобразявайте се "възрастовата“ характеристика на кожата, а не "физиологичната“. При правилно поддържане кожата може да бъде "млада“ на 35 г., и може да е състарена на 25 г. – ако не й се отделя достатъчно внимание.


6. Позволявайте си да плачете

Стресът е вреден за кожата, а плачът помага на душата (и на нивата на кортизол). Сълзи на щастие, сълзи на тъга, сълзи от стрес - дайте всичко от себе си.


7. Затворете добре продуктите си

Кислородът е чудесен, за да ни поддържа живи, но е разрушителен за съставките за грижа за кожата. Кислородът дестабилизира продуктите и те могат да се развалят. Оставянето на отворена бутилка с капкомер или бурканче ги прави уязвими към много фактори.


8. Органичете излишното миене на лицето

Ето какво се случва. Себумът предпазва кожата и я поддържа мека, еластична и здрава. Въпреки че трябва да миете лицето си вечер, на сутринта току-що сте се събудили с чисти чаршафи, и какво отмивате? Отговорът е Вашият собствен себум, даден Ви от природата. Вместо да посягате към почистващи продукти, които могат да "оголят" кожата Ви, сутрин използвайте вода.


9. Излезте от телефона (за малко)

Има много причини да не сте на телефона си 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, но ето най-важните според нас: те рядко са чисти, могат да причинят стрес и все още не знаем достатъчно за това какво причинява синята светлина (високоенергийна видима светлина). Скролването до безрайност не Ви е нужно, нали...?


10. Нанасяйте слънцезащита всеки ден.





Поздрав,



създател на ETERINA LAB




Препоръките са общи и не заменят консултация с дерматолог.

bottom of page