top of page

Хидратиращ сандвич

Хидратираща рутина, наричана и хидратиращ сандвич, е ефективен начин да поддържате кожата си едновременно хидратирана и щастлива. Това е техника за грижа за кожата, която се използва за добавяне на влага в кожата, предотвратявайки нейното изпаряване. Кожата ви съдържа значително количество вода, затова е логично да запазите тази хидратация.




Процесът известен като TEWL (Trans Epidermal Water Loss), може да доведе до дехидратация и изсушаване на кожата.

Резултатът е безжизнена кожа, която изглежда матова. Използването на метода на хидратиращ сандвич може да Ви помогне да поддържате кожата си хидратирана, овлажнена и еластична.


Тази техника ще Ви помогне да запазите влагата в кожата и да предотвратите нейната загуба, като създадете бариера с помощта на различни продукти за грижа за кожата.



СТЪПКА 1:

Почистване

Започнете с почистване на лицето, за да премахнете слънцезащитен крем и грим, и създайте чиста основа за следващите продукти.


СТЪПКА 2:

Флорална вода/Мъгла/Тонер

Използвайте флорална вода, мъгла или тонер, за да помогнете на кожата да се запази хидратирана и подготвена за следващите стъпки. Това ще подобри проникването на следващите продукти. Влажната кожа е по-пропусклива.


СТЪПКА 3:

Серуми

Нанесете любимият си серум, като препоръчително е да използвате серум с отлични хидратиращи съставки.


СТЪПКА 4:

Флорална Вода

Използвайте отново флорална вода, за да поддържате кожата влажна и хидратирана, като добавите слой от влага преди следващия продукт. Не прекалявайте с количеството, искате кожата да е влажна, но премерено.


СТЪПКА 5:

Кремове за лице

Нанесете крем за лице върху влажна кожа. Изберете крем, който се чувства добре на вашата кожа и ще запечата хидратацията, ще я обгърне в слой от любов, без да оставя мазни следи.


СТЪПКА 6:

Оклузив

Ако е необходимо, може да приложите оклузивен продукт или растително масло, за създаване на уплътняващ плътен филм върху кожата, за да запечатате влагата.



Напомняме, че е важно да изберете продукти, които са подходящи за Вашата кожа и да адаптирате рутината си според своите нужди. Грижата за кожата е индивидуална и трябва да откриете какво работи най-добре за вас.




Ежедневна грижа и постоянство, а не чудеса, правят кожата здрава и красива!




Поздрав,




създател на ETERINA LAB





bottom of page